Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Moa kvalade till Junior-VM

(2022-07-03 18:38)
På Tingvalla IP visade flera juniorer att formen inför Junior-VM är god redan nu.
 
Inledande regn över Tingvalla gjorde det svårt att prestera toppresultat i flera av teknikgrenarna.
 
Landslagsledare Lisa Hannula Virving är tillsammans med 33 ungdomar nu på plats i Jerusalem och redo för fyra dagars tävlingar vid Ungdoms-EM.
 

Bianca över 6000 poäng

(2022-07-03 18:00)
Under Sollentuna Combined Events Challenge var Bianca Salming på väg mot en riktigt bra serie som till slut landade på precis över 6000 poäng.
 
Under helgen avgörs Sollentuna Combined Events Challenge som lockat till sig deltagare från inte mindre än tio länder.
 
Sex svenskar gör sina VM-genrep när Tingvalla IP i Karlstad arrangerar sitt sista Folksam GP.
 
En tuff bana genom La Palmas berg mötte de tre svenskarna som kom till start under trail-EM.
 
VM närmar sig med stormsteg och nu kompletterar förbundskapten Kajsa Bergqvist den svenska truppen med ytterligare sju aktiva. "Nu har vi ett grymt gäng med 21 hungriga svenskar. Det här ska bli så himla kul", säger Kajsa.
 
Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av tävlingsformer inom friidrott och Örbyhus IF är en förening som hakat på konceptet.
 
Friidrottsläger på sommarlovet lockar många barn till arenorna när de är lediga, men är också en bra väg in till friidrottsträning även när lovet är slut. Vi pratade med Frida Lundin från Hellas FK som kör läger för 240 barn.
 
Armand Duplantis krönte en fantastisk Bauhausgala med att hoppa högre utomhus än någon hade gjort tidigare.
 
Bauhausgalans förtävlingarna levererade fina förutsättningar för många svenskar som tog chansen att tävla på Stadion. Av de som tävlade under huvudprogrammet stod Carl Bengtström och Andreas Kramer för de bästa löpinsatserna.
 
Diamond League-tävlingar utanför Skandinavien brukar vanligtvis innehålla som mest tre till fyra av våra stora stjärnor. När Diamond League kommer till Stockholm får däremot många svenskar chansen att visa upp sig på den stora friidrotts-scenen.
 
14 aktiva har visat god form i säsongsinledningen och stabilt presterat i nivå med kvalgränsen till Junior-VM och är därför uttagna.
 
För första gången någonsin startas det upp en specifik elit- och landslagssatsning för parafriidrottare i Sverige – i Bollnäs. Det är Svensk Friidrott som ligger bakom initiativet.
 

Länk till SFIF

 Extern länk till Norrbottens Friidrottsförbund 

SISU Logga

 

Övriga länkar

Friidrottens_V-rdegrund_-_web1-1

 

SPONSORER

Serneke bild

I

axis

I

JBEL

I

 image59c9.png

I

I

I

I

Postadress:
Boden FI - Friidrott
Grahn, Häradsvägen 10
96149 Boden

Kontakt:
Tel: +46727038688
E-post: bfi.ordforande@gmail...

Se all info